Συγκοινωνίες

ΑΠΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΠΡΟΣ ΠΛΑΤΡΕΣ

Ξεκινώντας από το Μετόχι του Κύκκου στην Έγκωμη, κατευθυνθείτε προς την Ανθούπολη. Επιλέξτε το δρόμο με πορεία Κοκκινοτριμιθιά, Αστρομερίτη και Τρόοδος. Διασχίζουμε την κοινότητα Ακακίου, Περιστέρωνας και στα φώτα τροχαίας Αστρομερίτη στρίβετε αριστερά με κατεύθυνση το Τρόοδος. Στην συνέχεια, περνάτε διαδοχικά τα χωριά Ευρύχου, Κακοπετριά και φτάνουμε στο Τρόοδος. Διασχίζετε την πλατεία Τροόδους κατηφορίζετε προς το κέντρο των Πλατρών ακολοθόντας το στρίψιμο δεξιά από την περιοχή Ψηλού Δέντρου.

Από το Μετόχι του Κύκκου μέχρι τις Πλάτρες, με κανονική ταχύτητα θα χρειαστείτε 1 ώρα και 30 λεπτά.

map nicosia gr

ΑΠΟ ΛΕΜΕΣΟ ΠΡΟΣ ΠΛΑΤΡΕΣ

Ξεκινήστε από τον κυκλοφοριακό κόμβο Πολεμιδιών και προχωρήστε ευθεία προς Πλάτρες. Σε απόσταση έξι χιλιομέτρων θα συναντήσετε το φράγμα Πολεμιδιών. Συνεχίστε την πορεία σας και σε οχτώ περίπου χιλιόμετρα θα συναντήσετε  την κοινότητα Αλάσσα. Απολαύστε την πανέμορφη θέα προς το φράγμα του Κούρρη. Πορευτείτε ευθεία και θα συναντήσετε τη Λάνια και μετά από 6 χιλιόμετρα  την Τριμίκλινη. Ακολούθως, θα συναντήσετε το Σαϊτά και προχωρώντας ευθεία μετά το χωριό Μονιάτης θα φτάσετε τις Πλάτρες. Μπορείτε επίσης να στρίψετε αριστερά από τον Σαϊτά προς το Πέρα Πεδί και να προχωρήσετε προς Μανδριά. Ακολούθως θα φτάσετε στο κέντρο των Κάτω Πλατρών και προχωρήστε ευθεία προς τις Πλάτρες.

Η διαδρομή αυτή με κανονική ταχύτητα θα διαρκέσει 45 λεπτά.

map limassol gr

 

ΑΠΟ ΠΑΦΟ ΠΡΟΣ ΠΛΑΤΡΕΣ

Με αφετηρία τον κυκλικό κόμβο Κονιών, πορευθείτε στην έξοδο με κατεύθυνση τη Νικόκλεια. Θα συναντήσετε διαδοχικά τα γραφικά χωριά Νικόκλεια, Σουσκού, Φασούλα, Μαμώνια, Άγιο Γεώργιο, Κιδάσι, Κέδαρες, Πραιτώρι.  Συνεχίστε την διαδρομή σας, είτε διαμέσου των χωριών Άγιος Νικόλαος, Μανδριά, Κάτω Πλάτρες  είτε διαμέσου των χωριών Άλσος, Μαλλιά, Όμοδος, Μανδριά, Κάτω Πλάτρες. Όταν φτάσετε στο κέντρο των Κάτω Πλατρών προχωρήστε ευθεία προς τις Πλάτρες. Την ίδια διαδρομή θα ακολουθήσετε και ερχόμενοι από την Πόλη Χρυσοχούς.

Η διαδρομή με κανονική ταχύτητα θα διαρκέσει 1ώρα και 30 λεπτά.

 map paphos gr

 

ΑΠΟ ΛΑΡΝΑΚΑ ΠΡΟΣ ΠΛΑΤΡΕΣ

 

Ξεκινήστε από τον κυκλοφοριακό κόμβο (Δρόμος Αεροδρομίου) από τον αυτοκινητόδρομο προς Λεμεσό. Προχωρήστε ακολουθώντας τον αυτοκινητόδρομο και στρίψτε αριστερά προς Λεμεσό (Σφαγείο Κοφίνου). Αφού φτάσετε στη Λεμεσό προχωρήστε μέχρι τον κυκλοφοριακό κόμβο Πολεμιδιών και προχωρήστε ευθεία προς Πλάτρες. Σε απόσταση έξι χιλιομέτρων θα συναντήσετε το φράγμα Πολεμιδιών. Συνεχίστε την πορεία σας και σε οχτώ περίπου χιλιόμετρα θα συναντήσετε  την κοινότητα Αλάσσα. Απολαύστε την πανέμορφη θέα προς το φράγμα του Κούρρη. Πορευτείτε ευθεία και θα συναντήσετε τη Λάνια και μετά από 6 χιλιόμετρα  την Τριμίκλινη. Ακολούθως, θα συναντήσετε το Σαϊτά και θα στρίψετε αριστερά. Ακολουθείστε τις πινακίδες μέχρι το Πέρα Πεδί, και προχωρήστε προς Μανδριά. Όταν φτάσετε στο κέντρο των Κάτω Πλατρών προχωρήστε ευθεία προς τις Πλάτρες.

Η διαδρομή αυτή με κανονική ταχύτητα θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες.

map larnaca gr

Powered by Technomart