• Αρχική
  • Η Κοινότητά μας
  • Οργανωμένα Σύνολα

Οργανωμένα Σύνολα

ΟΜΙΛΟΣ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΠΛΑΤΡΩΝ»

Σύντομο ιστορικό του Ομίλου

Ο Όμιλος «Οι φίλοι των Πλατρών» ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1970. Διαδέχθηκε τον Αθλητικό Σύλλογο «Εθνικός Πλατρών». Με όραμα, σκοπό και στόχο να καλύψει εκτός του αθλητικού τομέα, τον πνευματικό - καλλιτεχνικό και της κοινοτικής ανάπτυξης και προόδου.

Μικρή ομάδα νέων Πλατριτών που έμεναν εκτός της κοινότητας πρωτο­στάτησαν σ' αυτό και είχαν τη βοήθεια και συμπαράσταση νέων και κατοίκων των Πλατρών.

Η αναγκαστική φυγή μας από την κοινότητα μας, και μάλιστα μετά το 1955 που ήταν κάτω από την Αγγλική Εξουσία και είχε μετατραπεί σε στρατόπεδο και ανακριτήριο - κρατητήριο, αποτέλεσε πλήγμα και για εμάς και για την κοινό­τητα μας. Γι' αυτό προβληματιζόμαστε πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα που κατάντησε μάστιγα για τα ορεινά χωριά μας και τα απειλεί με αφανισμό.

0 Όμιλος στην πορεία λειτουργίας του είχε περιόδους μεγάλης δραστηριότητας με ορατά αποτελέσματα και περιόδους νηνεμίας. Οι λόγοι ήταν ο μικρός των μελών του, (40-45 μέλη), και το βάρος – ευθύνες, προβλήματα και δυσκολίες καθώς και το οικονομικό έπεφτε στα ίδια άτομα.

 


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΑΤΡΩΝ

Οι κύριοι σκοποί του Περιβαλλοντικού Κέντρου Πλατρών έχουν ως ακολούθως:

  • Διαφώτιση και ευαισθητοποίηση των νέων.
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σε συνεργασία  με τα οργανωμένα σύνολα της περιοχής.
  • Προώθηση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και λειτουργία περιβαλλοντικών προγραμμάτων.
  • Ανάδειξη περιβαλλοντικών αξιών.
  • Προώθηση της ανακύκλωσης ώστε να γίνει τρόπος ζωής.

Το Περιβαλλοντικό Κέντρο Πλατρών οργανώθηκε από νέους των Κέντρων Νεότητας της περιοχής Τροόδους με τη βοήθεια του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, καθώς και τη στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Πλατρών και της Τράπεζας Κύπρου.

 


 ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΠΛΑΤΡΩΝ

Το Κέντρο Νεότητας Πλατρών ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ΄90. Μέτα από κάποια χρόνια αδράνειας επαναδραστηριοποιήθηκε με πρωτοβουλία των νέων της κοινότητας στις 04 Μαρτίου 2012. Σήμερα αριθμεί περίπου 55 μέλη ηλικίας 10-35 χρόνων, με 8μελές Διοικητική Επιτροπή και είναι ενταγμένο μέλος και του Κυπριακού Οργανισμού Κέντρων Νεότητας.

Συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα της κοινότητας, της Ε.Ε. Κέντρων και του Κ.Ο.ΚΕ.Ν. Σκοπός του είναι η υγιής και δημιουργική απασχόληση των νέων στον ελεύθερο τους χρόνο. Πιο συγκεκριμένα με αθλητικές, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες έχουν κεντρικό άξονα την σωστή ψυχαγωγία των νέων του χωριού.

Διοικητικό Συμβούλιο Κ.Ν Πλατρών

Πρόεδρος Μάριος Σκυριανίδης
Αντιπρόεδρος Στυλιάνος Ιωάννου
Γραμματέας Αντρέας Κλεοβούλου
Ταμίας Ευαγόρας Παπαφυλακτού
Mέλη Παναγιώτης Παπαθεοδότου
Γιώργος Τριμιθιώτης
Έλενα Αναστασιάδου
Ναταλία Κωνσταντινίδου
Πάνη Σοφοκλέους

Σήμερα το Κέντρο Νεότητας στεγάζεται στο πολιτιστικό κέντρο (Αίθουσα Γιώργος Σεφέρης - παλαιά αγορά), που βρίσκεται δίπλα στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου. Ο Χώρος αποτελεί ένα από τα στολίδια και αξιοθέατα της κοινότητας Πλατρών και έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να καλύπτει αρκετές από τις ανάγκες των νέων.

Φωτογραφίες

Powered by Technomart