• Αρχική
  • Τουριστικός Οδηγός
  • Εκκλησίες

Τουριστικός Οδηγός

Εκκλησίες

πίσω στις κατηγορίες
Εκκλησίες
Η πρώτη εκκλησία των Πλατρών ήταν το παρεκκλήσι της Παναγίας Φανερωμένης μεταξύ των Πλατρών και των Κάτω Πλατρών. Το 1880 χτίστηκε νεότερη εκκλησία πιο κοντά προς τις Πλάτρες με το ίδιο όνομα. Η εκκλησία αυτή κατεδαφίστηκε και χτίστηκε στο ίδιο μέρος νέα, μεγαλύτερη και μεγαλοπρεπέστερη εκκλησία με δαπάνες του μεγάλου ευεργέτη Φρίξου Ι. Δημητρίου. Τα εγκαίνια της έγιναν το 1973. Είναι αρχιτεκτονικά και αισθητικά ωραίος ναός και αποτελεί κόσμημα για την κοινότητα  Πλατρών και είναι αξιοθέατο μνημείο για του επισκέπτες της κοινότητας.

Εκκλησίες
Το μικρό παρεκκλήσι της Παναγίας Φανερωμένης που αποτελούσε παλαιότερα την εκκλησία της κοινότητας. Χτισμένο σε κοντινή απόσταση από τις Πλάτρες σήμερα λειτουργείται δύο φορές το χρόνο, στις 8 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή της Διακαινησίμου.

Εκκλησίες
Άρχισε να χτίζεται το 1940 πάνω στα ερείπια παλαιού Μοναστηριού. Το παρεκκλήσι αποπερατώθηκε το 1975. Είναι αφιερωμένο στη Παναγιά την Ιαματική (Αυτή που θεραπεύει) αλλά επεκράτησε να λέγεται παρεκκλήσι της Παναγίας της Σαματζιώτισσας από την τοποθεσία Σαμάτζια στην οποία είναι χτισμένο κοντά στο ξενοδοχείο Forrest Park. Στο παρεκκλήσι γίνεται λειτουργία την Τρίτη της Λαμπρής και την 31ην Αυγούστου.

Εκκλησίες
Το Παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου ολοκληρώθηκε το 1995. Οικοδομήθηκε στην ίδια τοποθεσία όπου βρίσκονταν τα ερείπια παλιού μοναστηριού. Οι κάτοικοι του χωριού λειτουργούσαν το εκεί ευρισκόμενο μικρό παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου μέχρι το 1930 μια φορά το χρόνο. Σήμερα γίνεται λειτουργία δύο φορές το χρόνο, στις 6 Δεκεμβρίου και την Κυριακή του Θωμά.

Χάρτης

Powered by Technomart